April 19, 2024

Dantų implantavimas – greitai ir patikimai

By Morkven

Dantų implantavimas yra nepamainoma procedūra praradus vieną ar kelis dantis. Jeigu dėl patirtos traumos ar rimtų burnos ertmės susirgimų, dantys buvo negrįžtamai pažeisti – nebus reikalingesnės ir efektyvesnės procedūros, kaip dantų implantavimas. Šios procedūros metu giliai į šaknį yra dedami dantų implantai, vėliau formuojant įprastai atrodantį danties vainiką.

Toliau skaitydami sužinosite apie dantų implantus ir implantavimą, galėsite atrasti sau tinkamas odontologijos paslaugas pažangioje klinikoje.

Kas yra dantų implantai?

Dantų implantai yra nedideli titano sriegeliai. Jais atkuriamos dantų šaknys. Metalas titanas yra vienas geriausių žmogaus organizmui, jis nesukelia alerginių reakcijų, greitai ir lengvai prigyja. Danties implantas procedūros metu įsriegiamas tuščioje vietoje į žandikaulį. Tai chirurginė procedūra, reikalaujanti ją atliekančiojo profesionalumo.

Atlikus implantavimą, implantas dar kurį laiką paliekamas prigyti. Vėliau, praėjus 6-12 savaičių (tikslus laikas priklauso nuo situacijos, kurią nustato odontologas), ant implanto dedamas danties vainikas. Tai viršutinė danties dalis, arba įprastai matoma danties forma, kuri niekuo nesiskiria nuo tikrosios. Dantų implantavimas yra patikimas tiek gydymo, tiek estetiniu atžvilgiu sprendimas. 

Labai didelis dantų implantų privalumas yra tas, kad jie ilgaamžiai. Iš esmės jie gali sėkmingai tarnauti visą gyvenimą. Todėl dantų implantacija yra nors ir brangi, tačiau vertinga investicija. Su dantų implantais daug paprasčiau negu su tiltais ar plokštelėmis. Jie yra nematomi, nejaučiami, niekaip neapsunkina įprasto kasdienio gyvenimo. Jais atkuriamos įprastos kramtymo funkcijos, galima valgyti bet kokį, net kietą maistą.

Viskas, ko reikia burnos ertmės sveikatai

Be dantų implantavimo klinikoje dar gali būti pasirūpinta visomis kitomis reikiamomis procedūromis, pradedant burnos higiena ar dantų balinimu, baigiant dantų chirurgija. Tai viskas, ko reikia gražiai šypsenai ir gerai sveikatai. Neužtenka vien tik atkurti dantis su implantais. Vėliau tuos dantis reikia prižiūrėti, kruopščiai valyti, atlikti burnos higieną. 

Metas pasirūpinti gražiais ir sveikais dantimis su profesionalių odontologų pagalba! Atvykite į kliniką dantų implantavimui jau dabar ir pamirškite rūpesčius.

Daugiau apie dantų implantavimą sužinosite: https://vingioklinika.lt/paslauga/dantu-implantavimas/